Doris Korsman-Kaschmieder

Supply Chain Professional

Ik woon samen met mijn man Johan in de prachtige binnenstad van Alkmaar. Hier is dan ook de thuisbasis van Kaschmieder SCM gevestigd.

Supply Chain Management
Ik ben mijn carrière gestart als laborant bij de Duitse defensie en daarna bij een producent van homeopathische geneesmiddelen. Na 8 jaar heb ik besloten om mij om te scholen naar een nieuw vakgebied dat meer aansloot bij mijn kwaliteiten en interesses: Supply Chain Management. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen in Nederland en werd ik verliefd op het land (en mijn man). Nadat ik in 2011 mijn papiertje gehaald heb ben ik dan ook verhuisd naar Nederland.

Kaschmieder SCM
Na twee vaste aanstellingen in de wereld van de logistiek besloot ik dat het tijd werd om mijn opgebouwde kennis en ervaring in te zetten bij andere bedrijven. Via Yacht kreeg ik de kans om opdrachten uit te voeren bij verschillende klanten. Een super leerzame periode die smaakte naar meer. In september 2018 heb ik dan ook de stoute schoenen aangetrokken en heb ik mij aangemeld bij de Kamer Van Koophandel als Kaschmieder SCM.

Mijn visie
De projecten die het best bij mij aansluiten zijn met name gericht op het verbeteren van organisaties, afdelingen en processen. Hiervoor zijn veel verschillende technieken en methodes beschikbaar zoals bijvoorbeeld Lean, QRM of Scrum. Maar het allerbelangrijkste blijft in mijn ogen de medewerker. Op de werkvloer is de kennis en ervaring aanwezig om de beste verbeterideeën te vinden en dat is ook de plek waar de verbetering moet plaatsvinden. Niet op papier in dikke projectplannen of processchema’s. Het bouwen van teams, identificeren en implementeren van verbetering is dan ook mijn passie.

Basketbal scheidsrechter
In mijn vrije tijd ben ik vaak op het basketbalveld te vinden als scheidsrechter. Hierbij richt ik mij vooral op rolstoelbasketbal. Ik vind het geweldig om te zien hoe mensen na een grote tegenslag vol positiviteit aan het werk gaan en geweldige resultaten kunnen neerzetten. Ik vind het dan ook een eer om onderdeel te zijn van de rolstoelbasketbal community. Mijn doel is om op de paralympische spelen in Parijs van 2024 als scheidsrechter op het veld te staan. Voor meer informatie over mijn ervaring, opleidingen en vrijwilligerswerk verwijs ik naar mijn CV.